![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, postanowiłem trochę pobawić się w PHP obiektowo, przyszedł czas na MVC i o ile z modelem i widokiem raczej problemów nie mam to nie wiem jak poprawnie zrobić kontroler.
Mam stronę z: - show.php - edit.php - add.php - admin.php Normalnie to na początku wyświetlałem index.php, no i potem linkami, ale to to nie jest kontroler, więc jak to rozegrać? Na stronie index.php mam wywołać klasę kontrolera? A jak potem w tym pliku kontrolera to zrobić? Przejrzałem kilka frameworkow, ale to mi jeszcze bardziej namieszało, więc prosiłbym o takie najprostsze naprowadzenie jakby to miało wyglądać. Pozdrawiam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował snaers 24.03.2011, 22:39:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
By nauczyć prawidłowo wzorcy czytaj dokumentację. Nie wiem jak z MVC w Symfony bo nie pracowałem z tym FW. Tu muszą inni odpowiedzieć.
Jeśli chodzi o to co napisałeś, to szczerze mówiąc średnio to rozumiem co robisz. Poza tym jeśli chcesz sobie wszystko dobrze sprawdzać, to weź odpal apache'a, ustaw zapis do logów i daj najwyższy poziom logowania (pamiętaj, że wtedy ładowanie stron zacznie trwać wieki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ), a w logach zaczna Ci się też zapisywać przekierowania także htaccessa. Wtedy zobaczysz co gdzie jest kierowane. To Ci powinno powiedzieć dokładnie co robisz źle, lub co się nie wykonuje, choć się tego byś spodziewał. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 08:59 |