![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, postanowiłem trochę pobawić się w PHP obiektowo, przyszedł czas na MVC i o ile z modelem i widokiem raczej problemów nie mam to nie wiem jak poprawnie zrobić kontroler.
Mam stronę z: - show.php - edit.php - add.php - admin.php Normalnie to na początku wyświetlałem index.php, no i potem linkami, ale to to nie jest kontroler, więc jak to rozegrać? Na stronie index.php mam wywołać klasę kontrolera? A jak potem w tym pliku kontrolera to zrobić? Przejrzałem kilka frameworkow, ale to mi jeszcze bardziej namieszało, więc prosiłbym o takie najprostsze naprowadzenie jakby to miało wyglądać. Pozdrawiam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował snaers 24.03.2011, 22:39:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja, źle to pytanie zadałem. Jak zrobić ten router w najprostszy sposób? Wiem, że to ma być coś w stylu, że jak się wybierze np EDIT to przechodzę do klasy kontrolera i tam pobieram mu dane i otwieram plik edit.php, tylko jak to zrobić?
Pozdrawiam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:38 |