![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem.
Otóż chciałbym pobrać z tabeli "wejescia" liczbę ogólną kliknięć w dany banner, oraz unikalną liczbę wejść. Postanowiłem że za uniklane wejscie uznawał będe tylko jedno wejscie z danego Ip w jednym dniu. Do tej pory mam zrobione pobieranie ogólnej liczby kliknięć:
czy macie jakiś pomysł jak dorzucić do tego zapytania jeszcze pobranie unikalnych wejść? Kolumna z numerami IP w tabeli "wejscia" nazywa się: " wejscie_ip" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj:
dodaj:
gdzie zmienna $IP przechowuje ip, z którego klient wchodzi na stronę Ten post edytował darko 23.03.2011, 19:31:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj:
dodaj:
gdzie zmienna $IP przechowuje ip, z którego klient wchodzi na stronę No właśnie nie o to mi chodziło, może źle to opisałem. To ma być zapytanie w module ze statystykami. Także muszę pobrać tym zapytaniem jednocześnie liczbę kliknięć danej reklamy czyli to zapytanie które napisałem wcześniej, oraz dołączyć do tego kliknięcia unikalne. Twój przykład podałby mi tylko wejścia unikalne jednego usera, czyli musiałbym to zapętlić i wygenerować setki zapytań (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Wg. mnie powinno to wyglądać mniej więcej tak: Pobrać wszystkie rekordy z tabeli wejscia, jeżeli adres IP powtarza się w danym dniu to go pominąć zostawiając tylko 1, ale jak to połączyć z poprzednim zapytaniem to nie mam pomysłu :/ Ten post edytował Wilu88 23.03.2011, 19:44:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:06 |