Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Unikatowe odwiedziny
Wilu88

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam mam taki problem.

Otóż chciałbym pobrać z tabeli "wejescia" liczbę ogólną kliknięć w dany banner, oraz unikalną liczbę wejść. Postanowiłem że za uniklane wejscie uznawał będe tylko jedno wejscie z danego Ip w jednym dniu.

Do tej pory mam zrobione pobieranie ogólnej liczby kliknięć:

1. SELECT sponsor_id,sponsor_nazwa,sponsor_baner,sponsor_rozpoczecie,sponsor_zakonczenie,sponsor_aktywny,sponsor_link,COUNT(wejscie_id) FROM sponsorzy LEFT OUTER JOIN wejscia ON wejscie_sponsor=sponsor_id WHERE sponsor_aktywny=1 AND sponsor_rozpoczecie<=CURRENT_DATE AND (sponsor_zakonczenie>CURRENT_DATE OR sponsor_zakonczenie="000-00-00") GROUP BY sponsor_id

czy macie jakiś pomysł jak dorzucić do tego zapytania jeszcze pobranie unikalnych wejść?

Kolumna z numerami IP w tabeli "wejscia" nazywa się: " wejscie_ip"
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
darko

-----

Tutaj:
  1. WHERE sponsor_aktywny=1 AND sponsor_rozpoczecie<=CURRENT_DATE AND (sponsor_zakonczenie>CURRENT_DATE OR sponsor_zakonczenie="00:00:00 000-00-00") GROUP BY sponsor_id

dodaj:
  1. WHERE sponsor_aktywny=1 AND wejscie_ip=$IP AND sponsor_rozpoczecie<=CURRENT_DATE AND (sponsor_zakonczenie>CURRENT_DATE OR sponsor_zakonczenie="00:00:00 000-00-00") GROUP BY sponsor_id

gdzie zmienna $IP przechowuje ip, z którego klient wchodzi na stronę

Ten post edytował darko 23.03.2011, 19:31:06
+Quote Post
Wilu88

-----

Cytat(darko @ 23.03.2011, 19:30:25 ) *
Tutaj:
  1. WHERE sponsor_aktywny=1 AND sponsor_rozpoczecie<=CURRENT_DATE AND (sponsor_zakonczenie>CURRENT_DATE OR sponsor_zakonczenie="00:00:00 000-00-00") GROUP BY sponsor_id

dodaj:
  1. WHERE sponsor_aktywny=1 AND wejscie_ip=$IP AND sponsor_rozpoczecie<=CURRENT_DATE AND (sponsor_zakonczenie>CURRENT_DATE OR sponsor_zakonczenie="00:00:00 000-00-00") GROUP BY sponsor_id

gdzie zmienna $IP przechowuje ip, z którego klient wchodzi na stronę

No właśnie nie o to mi chodziło, może źle to opisałem.

To ma być zapytanie w module ze statystykami. Także muszę pobrać tym zapytaniem jednocześnie liczbę kliknięć danej reklamy czyli to zapytanie które napisałem wcześniej, oraz dołączyć do tego kliknięcia unikalne. Twój przykład podałby mi tylko wejścia unikalne jednego usera, czyli musiałbym to zapętlić i wygenerować setki zapytań (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Wg. mnie powinno to wyglądać mniej więcej tak: Pobrać wszystkie rekordy z tabeli wejscia, jeżeli adres IP powtarza się w danym dniu to go pominąć zostawiając tylko 1, ale jak to połączyć z poprzednim zapytaniem to nie mam pomysłu :/

Ten post edytował Wilu88 23.03.2011, 19:44:47
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:06