Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Temat pracy inż., Wasze propozycje dotyczące tematów prac inżynierskich
Adam7

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie serdecznie.

Za rok mam obronę pracy inżynierskiej. Cały czas zastanawiam się nad jej tematem (a czasu coraz mniej, zwłaszcza na jego zgłoszenie).
Jestem studentem 3 roku edukacji techniczno-informatycznej na UWM-ie. Z początku miałem do wyboru temat "Opracowanie internetowej bazy danych wyposażenia i środków trwałych w oparciu o technologię PHP, MySQL i xHTML" ale niestety zanim poszedłem do promotora jakiś ch...j mnie ubiegł (co nie powinno nastąpić bo przecież to były tematy tylko dla mojego roku) i w ogóle spowodowane było to tym że źle zorganizowana administracja wydziału dała naszemu rokowi tematy o wiele później niż innym oraz ludźmi na roku którzy za nic mają honor i uczciwość i po łebkach dążą do celu ale już nie będę się na ten temat wypowiadał bo szkoda czasu, a mógł bym jeszcze sporo im wytknąć.

Teraz pozostaje mi nic innego jak tylko wyszukać i zaproponować nowy temat promotorowi związany z serwisami internetowo - bazodanowymi. Coś z PHP/Java/AJAX/xHTML + MySQL.
Nie mam kompletnie pomysłu na temat.

Tu właśnie pojawia się moja prośba do Was, o pomoc w zasugerowaniu jakiegoś ciekawego tematu.
Ważną rzeczą jest to aby był nie tylko z pogranicza informatyki lecz np. wykorzystania informatyki w technice wytwarzania, zależy mi na wypowiedziach najlepiej osób które też kończyły ten kierunek lub podobny oraz prosił bym o w miarę szybkie odpowiedzi.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ylk

-----

Cytat(Adam7 @ 16.03.2011, 20:35:55 ) *
np. wykorzystania informatyki w technice wytwarzania

Ja proponuję np. "System informatyczny wspomagający funkcjonowanie małej firmy produkcyjnej". Taki do prowadzenia inwentaryzacji materiałów oraz gotowych produktów, wyliczający ile można wyprodukować wyrobu na podstawie posiadanych półproduktów itp...
+Quote Post
IceManSpy

-----

Cytat(ylk @ 20.03.2011, 20:57:49 ) *
Ja proponuję np. "System informatyczny wspomagający funkcjonowanie małej firmy produkcyjnej". Taki do prowadzenia inwentaryzacji materiałów oraz gotowych produktów, wyliczający ile można wyprodukować wyrobu na podstawie posiadanych półproduktów itp...

Temat bardzo fajny. A jeśli chcesz dla dużych to poczytaj o systemach MRP / ERP.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:12