![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się zawsze zastanawiałem, jak sobie radzicie z przekierowaniami w PHP np po logowaniu.
Jak wiadomo istnieje funkcja header, no ale jeżeli przed tą funkcją został już wysłany jakiś tekst etc. to wypluje błąd w stylu already sent Przez to nie zawsze da się użyć header, ale wtedy z pomocą idzie funkcja ob_start(); która to bufferuje odpowiednio, ale czy to rozwiązanie jest bezpieczne i prawidłowe ? Spotkałem się także z echo i odpowiednim meta tagiem, ale to z kolei nie jest wg standardów W3C ponieważ meta tagi powinny być w sekcji head. Jak wy sobie z tym radzicie, jak to robić, aby to działało i było poprawne. Ten post edytował Reptile ReX 17.03.2011, 04:02:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przekonuje mnie za bardzo obiektowość, wolę oldschoolowe programowanie strukturalne i też uważam, że jest szybsze niż obiektowe.
Ale nei chcę wywoływać burzy, więc mówię od razu, wiem że obiektowość jest wygodniejsza, ale nie mogę się przestawić póki co. Ale dziękuje za rady, dzięki temu wiem już jak planować swoje aplikacje i każdą logikę umieszczam przed wyświetlaniem treści. Pozdrawiam Serdecznie takich maniaków PHP jak ja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 11:44 |