![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zrobiłam wyszukiwarkę na bazie typu INNOdb a więc bez full-textu.. W momencie gdy kliknę w przycisk "szukaj" są opcje:
1. wprowadzono słowo, jest w bazie --> wyświetla je 2. wprowadzono słowo, nie ma w bazie --> komunikat 3. nic nie wprowadozno --> komunikat No i w tym momencie 1wsze opcje działają a 3cia sie sypie tzn. zamisat komunikatu "w celu korzystania z wyszukiwarki treba coś wpisać" pojawia sie pusta strona ... wszytsko działa dobrze dopóki nie jest podpięte do diva ... w pliku index. php mam formularz
w pliku szukaj php
Są jakieś pomysły na rozwiązanie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, hasła do bazy wysyła się zahashowane algorytmem np. md5. Nie radzę tego robić z pozostałymi danymi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Jak raz coś przepuścisz przez md5 lub sha1 to już tego nie odszyfrujesz.
Cytat ak dobrze to rozumiem to pwoinno mi przy ciagu męskie strzyżenie odszukać wszystkie rekordy które mają słowo strzyżenie lub męskie .. Dobrze rozumiesz, teraz tak to zadziała:
Ten post edytował sadistic_son 18.03.2011, 19:29:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 03:58 |