![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, jak wy rozwiązaliście w Zendzie problem Panelu Administacyjnego ? W Kohanie miałem zrobione tak że Controllery od backendu miałem ładnie w folderze backend i wchodziło się do nich poprzez adres: http://strona.pl/backend/news I mogłem ładnie sobie szybko i prosto dodawać nowe moduły poprzez stworzenie nowego pliku w folderze backEnd ... Wydawało mi się to bardzo wygodnym rozwiązaniem. Natomiast teraz przesiadłem się na Zenda i mam problem z subfolderami. Jak wygląda sprawa controllerów w subfolderach ? Może macie jakieś inne ciekawe rozwiązania co do PA ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z Zendem jest właśnie ten problem, że nie ma stałego układu struktury plików (i najprawdopodobniej z założenia nigdy nie będzie). Co więcej, każdy projekt ma inną strukturę i czasami trudno się do pewnych rzeczy przyzwyczaić. Jedyne, co można znaleźć na ten temat, to konwencjonalna struktura folderów w projektach o budowie modułowej:
-docroot/ --index.php -application/ --default/ ---controllers/ ----IndexController.php ----FooController.php ---models/ ----views/ -----scripts/ ------index/ ------foo/ -----helpers/ -----filters/ --blog/ ---controllers/ ----IndexController.php ---models/ ---views/ ----scripts/ -----index/ ----helpers/ ----filters/ --news/ ---controllers/ ----IndexController.php ----ListController.php ---models/ ---views/ ----scripts/ -----index/ -----list/ ----helpers/ ----filters/ Ten post edytował darko 18.03.2011, 16:39:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 11:24 |