Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Logowanie - Przekierowanie
Reptile ReX
post 16.03.2011, 23:55:38
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tak się zawsze zastanawiałem, jak sobie radzicie z przekierowaniami w PHP np po logowaniu.
Jak wiadomo istnieje funkcja header, no ale jeżeli przed tą funkcją został już wysłany jakiś tekst etc. to wypluje błąd w stylu already sent
Przez to nie zawsze da się użyć header, ale wtedy z pomocą idzie funkcja ob_start(); która to bufferuje odpowiednio, ale czy to rozwiązanie jest bezpieczne i prawidłowe ?

Spotkałem się także z echo i odpowiednim meta tagiem, ale to z kolei nie jest wg standardów W3C ponieważ meta tagi powinny być w sekcji head.

Jak wy sobie z tym radzicie, jak to robić, aby to działało i było poprawne.

Ten post edytował Reptile ReX 17.03.2011, 04:02:56
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
lukaskolista
post 17.03.2011, 08:22:33
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Jak wiadomo istnieje funkcja header, no ale jeżeli przed tą funkcją został już wysłany jakiś tekst etc. to wypluje błąd w stylu already sent
Przez to nie zawsze da się użyć header
Wiec zle zaprojektowales aplikacje, jak wookieb napisal zwracanie odpowiedzi powinno sie odbywac po wykonaniu wszystkich operacji, bo jak przypuszczam Twoj kod to sieczka echo naprzemian z mysql_query i petlami. Wspolczesne frameworki bardzo dobrze pokazuja, jak mozna rozdzielic poszczegolne czesci aplikacji. Mozesz tez poczytac o wzorcu MVC, ktory wedlug mnie nie jest najlepszym wzorcem do pisania w php, ale pokazuje sedno sprawy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:25