![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i proszę o pomoc w temacie wysyłania linijki tekstu bezpośrednio na stronę napisaną w php.
Jestem nowicjuszem i moje wiadomości na ten temat są nie wielkie .Próbowałem użyć skryptów serwera UDP i TCP .Lecz nie wiem dlaczeko nie chciało działać. Napisałem w Delphi aplikację klienta / serwera do komunikacji i chciałbym wysyłać przekonwertowany tekst na 1 tablice w formacie -byte i odczytać tekst na stronie . Preferował bym komunikację UDP . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego UDP skoro w tym przypadku to jedynie masa problemów względem TCP. Chyba, że są jakieś specjalne kryteria o których nam nie napisałeś.
Zresztą... napisz jaki ma być efekt, bo "przesłać tekst na stronę" nie jest zbyt sensownym opisem. Jednak jeżeli jest to zwykły skrypt PHP podpięty pod serwer HTTP, który oczekuje, że po uruchomieniu będzie miał jakieś dane dostępne w $_GET / $_POST czy tam $_SERVER to i tak musisz wykonać pełne żądanie HTTP by mu to udostępnić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 08:44 |