![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały problem z wykonaniem prawidłowego zapytania do bazy mysql. Chodzi o to, że dany użytkownik loguje się swoim loginem i hasłem, i chce dodać możliwość edycji jego danych (login, hasło i kilka dodatkowych, które podawał podczas rejestracji tj. imie, nazwisko, miejscowosc). Problem jest z prawidłowym wykonaniem zapytania, skrypt musi wyciągnąć dany rekord danego użytkownika z bazy przez login z bazy = login w sesji. Moim zdaniem w 4 linijce jest dosyć duży błąd, ale nie wiem jak go poprawić. zależy mi na tym, żeby inny użytkownik nie mógł edytować profilu pozostałych, tak jak bym zrobił: ?go=users_edit&login=$login Każdy w adresie mógłby zmienić koncówke na login innego użytkownika i go edytować. Dlatego zależy mi na podpięcie tego pod sesje, aby każdy edytował tylko swój profil. Oto kod:
Ten post edytował tinware 2.03.2011, 11:28:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna przeciez to latwo zmienic, pokaz kod...
-------------------- http://www.hekko.pl - darmowa domena w cenie konta!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2009 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna przeciez to latwo zmienic, pokaz kod...
To ten kod. W formularzu potrzebuje dodać nazwe pliku jako $nr.jpg Z sprowadzeniem $nr uzytkownika z bazy sobie poradzę |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 22:21 |