Witam. Zrealizowałem sobie upload plików na serwer i początkowo miałem tam pole MAX_FILE_SIZE ustawiony na 6MB. Ale zaczęły się dziać cuda, tj. przy wrzucaniu archiwum ok 2MB i więcej u jednych wyskakuje że przekroczono 6MB a u mnie nic nie pokazuje niestety. Ciężko jest mi zlokalizować błąd. Oto kod:
if ($_SESSION['logged'] == 1) {
if (isset($_POST['wyslij'])) { if($_FILES['plik']['error']>0) {
echo "Wystąpił problem: "; switch($_FILES['plik']['error']) {
case 1
: echo "rozmiar pliku przekroczył wartość 6MB.<br /><a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; break; case 2
: echo "rozmiar pliku przekroczył wartość 6MB.<br /><a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; break; case 3
: echo "plik wysłany częściowo.<br /><a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; break; case 4
: echo "nie wysłano żadnego pliku.<br /><a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; break; case 6
: echo "nie można wysłać pliku: nie wskazano katalogu tymczasowego.<br /><a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; break; case 7
: echo "nie zapisano pliku na dysku.<br /><a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; break; }
}
if(mysql_query("INSERT INTO download VALUES('', '$rodzaj', '$rozszerzenie', '$autor', '$data', '$rozmiar', '$opis', '0', '$name', '$typ')")) { echo "Dodano plik pomyślnie.<br />"; echo "<a href='upload.php'>Wróć</a>"; mysql_query("UPDATE login SET uploaded=uploaded+1 WHERE name='".$_SESSION['login']."'"); addLog("<b>".$_SESSION['login']."</b> wrzucił plik", "-", "wrzucil");
}
}
else {
echo "Nie dodano! Spróbuj jeszcze raz.<br />"; echo "<a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; }
}
else {
echo "Taki plik już istnieje.<br />"; echo "<a href='java script:history.back(1)'>Wróć</a>"; }
}
}
Wszystko działa w porządku oprócz tej wielkości pliku. Co może być błędem? Dodam, że pole MAX_FILE_SIZE usunąłem. Dziękuję za pomoc.