![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, jak wy rozwiązaliście w Zendzie problem Panelu Administacyjnego ? W Kohanie miałem zrobione tak że Controllery od backendu miałem ładnie w folderze backend i wchodziło się do nich poprzez adres: http://strona.pl/backend/news I mogłem ładnie sobie szybko i prosto dodawać nowe moduły poprzez stworzenie nowego pliku w folderze backEnd ... Wydawało mi się to bardzo wygodnym rozwiązaniem. Natomiast teraz przesiadłem się na Zenda i mam problem z subfolderami. Jak wygląda sprawa controllerów w subfolderach ? Może macie jakieś inne ciekawe rozwiązania co do PA ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 14 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście jest budowa modułowa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Nie wrzucam wszystkich rzeczy do /app/controllers (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) -app -- [...] -- app/modules --- article ---- controllers ---- controllers/IndexController - głównie CRUD ---- controller/TagsController - tagi ---- controller/CosinnegoController - inne rzeczy związane z artykułami --- user ---- controllers ---- controllers/IndexController - CRUD ---- controllers/AclController - zarządzanie uprawnieniami etc etc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:58 |