![]() |
![]() |
-MatMc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witajcie,
chciałbym, aby jedna z podstron była zabezpieczona hasłem. - mam wrażenie, że jestem już blisko, a jednak - polecenie nie działa. Po zatwierdzeniu hasła (także błędnego) - w przeglądarce - zamiast pliku index.php, otwiera się login.php. formularz: Kod <html> <body> <form name="form" action="login.php" method="post"> <input type="password" name="haslo"><br /> <input type="submit" value="ok"> </form> </body> </html> oraz login.php: Kod <?PHP if (isset($_POST['haslo'])) { $haslo = $_POST['haslo']; if ($haslo == 'haslo') { @header ('Location: index.php'); } else { echo 'Nie udalo sie zalogowac.'; } } ?> co jest nie tak? :-( |
|
|
![]() |
-MatMc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję za Wasze odpowiedzi,
Na pewno można to zrobić inaczej/lepiej. Kompletnie raczkuję w temacie, a zależy mi na tym, aby ukryć niektóre dane. Teraz rzeczywiście działa - brakowało pełnego adresu (nigdy bym nie wpadł na to) Zastanawia mnie tylko jedno... Skoro w źródle ogólnodostępnego pliku jest użyta nazwa pliku w którym zapisane jest hasło... Czy to aby na pewno skuteczne zabezpieczenie? (wiem, że każde hasło można złamać, ale wolałbym, aby nie były to tak prymitywne metody jak podejrzenie kodu źródłowego, bo nawet ja to potrafię) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:47 |