![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak w temacie, chodzi mi o stworzenie skryptu dzieki ktoremu uzyskal bym przejscie między dwoma zdjęciami przy użyciu gd...
macie jakies pomysły ? jedyne co przychodzi mi do glowy to stopniowe nakladanie transparentu z jednej strony zdjecia do polowy, i tak przygotowane zdjecie nalozyc na kolejne. Kwestia jak to zrobic ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki thek! chociaz akurat ta wypowiedzia bardzo mnie zniecheciles do GD (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) wiec postanowilem zakupic hosting z imagemagick (1and1.pl), ktory jest o niebo lepszy, choc juz pojawily sie pierwsze problemy... Kod ktory ma robic to co opisalem w 1 poscie wyglada tak:
exec('fota1.gif -extent 500x100 fota2.gif \ maska.png -gravity East -composite wynik.jpg',$out,$err); Tak przynajmniej opisuja to w manualu, niestety wynik tej funkcji to fota2.gif z nalozona czarna maska, i na to wklejona bez maski fota1.gif Ma ktos doswiadczenie z IM i wie co tu nie gra ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 12:36 |