Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www]Co warto obejrzeć? Jaki Film?, Strona pomagająca wybrać film na wieczór :)
Kalais

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witajcie,
Znamy się mało... więc może ja bym powiedział parę słów o sobie - najpierw. Urodziłem się... urodziłem się w Małkini, w 1937 roku, w lipcu. Znaczy, w połowie lipca... właściwie w drugiej połowie lipca, właściwie... dokładnie 17 lipca. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Sporo korzystam z tego forum, postów nie piszę, bo wyszukiwarka ma wszystkie odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Bardziej jestem grafikiem niż programistą, ale czasem dłubię w php.

No... to tyle może o sobie - na początek. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Zrobiłem taką oto stronkę - Co warto obejrzeć. Idea jest bardzo prosta. Nie wiesz jaki film wybrać na dzisiejszy wieczór? Losujesz film na mojej stronie, oglądasz zwiastun i decydujesz, czy warto go zobaczyć. Wszystkie filmy obejrzałem i subiektywnie wybrałem. Nie ma tu gniotów (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Są przeróżne gatunki, od science-fiction, fantasy, komedie, romantyczne, filmy akcji po ambitne/wymagające. Prezentuję tylko trailery produkcji wydanych już na DVD i Blu-Ray, więc możesz je oglądać w domowym zaciszu.

Adres:
http://www.cowartoobejrzec.pl/

A i mam kilka pytań do Was, głównie a propos usability, jak już pobawicie się stroną:

1. Czy opis filmu, aktorzy, reżyser itd. itp. nie jest zbyt "ukryty". Chciałem aby głównie było widać trailer filmu, reszta była tłem, ale nie wiem czy nie przesadziłem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
2. Czy menu nie jest za ciemne?
3. Czy button do losowania jest wystarczająco widoczny? Czy jest pierwszą rzeczą na którą spojrzałeś po wejściu na stronę?
4. I ogólnie jak się podoba Wam pomysł i realizacja? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
5. Ah, i coś co mnie nurtuje od paru dni. Filmy się losują, i zapamietują te które obejrzałeś, żeby się nie powtarzały. Ile czasu powinno się to pamiętać. W tej chwili jest tak, że jak zamkniesz przeglądarkę, to zapamiętane-obejrzane się kasują. Powinny się pamiętać dłużej, czy tak jest ok?

Z góry dzięki za opinię i życzę miłego przeglądania filmów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pozdrawiam,
Kalais

Ten post edytował Kalais 5.03.2011, 22:25:44
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Kalais

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dzięki za zainteresowanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Fajnie, że się podoba.

@emajl22
ale ten układ tak wygląda jak mówisz, info na górze, trailer na dole. Więc nie bardzo rozumiem o co chodzi ;(
Button myślę nad innym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

@cniak
masz rację, kopiowałem z jakiegoś starszego projektu tego css'a tam miałem różnie te marginesy poustawiane, jutro podmienię to, dzięki za wyłapanie

@r4xz
no ten button to moje przekleństwo, to już z 10ta wersja ;/ jak był ładny i pasujący do reszty to nikt go nie widział, i każdy klikał po menu...
a fb i twitter, takie czasy ;/

P.S. Odspoilerowałem moje pytania w pierwszym poście (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Bo chyba nikt ich nie czytał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:36