![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Robię taki drobny skrypt ogłoszeń, dodałem kilka rzeczy i pojawił mi się problem z usuwaniem rekordów. Mianowicie każdy rekord w bazie ma inne id (u mnie: idnum) i dodatkowo w każdym rekordzie jest ustawione hasło. Gdy chcę usunąć konkretny rekord z np. id 50 i podaję poprawne hasło to usuwa zupełnie inny rekord niż ten wybrany z id 50 i z innym hasłem. Nie wiem gdzie tkwi problem. Proszę o podpowiedzi. Niżej kody 3 plików.
1. strona z numerem id który ma być skasowany i pytaniem o hasło:
2. Strona pyta czy napewno usunąć rekord
3. Wykonanie kasowania rekordu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź to w prosty sposób by potwierdzić tezę ciekawskiii:
1. 3 plik 2. 9 wers 3. zastąp to takim kodem: 4. przekonamy się czy delete_id przekazywane jest do 3 pliku... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) P.S. Chyba miałeś błąd w tej linijce bo napisałeś !isset czyli na to wychodzi, że po wciśnięciu klawisza ta instrukcja nie powinna być wykonywana... no ale i tak klawisz w 2 pliku powinien mieć name="submit"... Masz pełno podstawowych błędów no ale jak już mówiłem, nie chcę tego wszystkiego przeglądać pod tym kątem. Ten post edytował modern-web 4.03.2011, 17:56:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź to w prosty sposób by potwierdzić tezę ciekawskiii: 1. 3 plik 2. 9 wers 3. zastąp to takim kodem: 4. przekonamy się czy delete_id przekazywane jest do 3 pliku... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) no niestety nic to nie daje (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Jest jakaś szansa, żeby to delete_id przekazać do 3 pliku? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 22:17 |