![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jestem osobą pełnoletnią nie posiadam działalności gospodarczej dziś dostałem zlecenie na stronę www i klient napisał mi "Czy wystawia pan fakture bądż rachunek gdyż potrzebuje tego do udokumentowania wykorzystanych środków na stworzenie strony internetowej do Urzędu Pracy? "
Co mam odpisać? Czy mogę wystawić fakturę, bądź rachunek? Nie znam się(IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Jeżeli nie masz działalności nie możesz wystawić faktury.
Możesz wystawić rachunek za umowę o dzieło lub też umowę-zlecenie. co do PKD. Brak zapisu w zaswiadczeniu o prowadzeniu działalności gospodarczej lub też w wypisie z KRS określonego PKD nie uniemożliwia wystawienia faktury lub rachunku na określoną czynność, chyba że wymaga ona certyfikatu np usługi detektywistyczne. Zatem możesz powiedzieć klientowi że wystawisz rachunek na podstawie spisanej umowy o dzieło. W zupełności wystarczy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 01:14 |