![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwiedź moją stronę
Ostatnia prze zemnie wykonana stronka, ogólnie nie wykonuje stronek prawie w ogóle. Strona jest oparta o mój własny cms. Do oceny szablon ( cała grafika wykonana przez mnie w gimpie ) nad którym trochę siedziałem bo zawsze bardzo mozolnie mi to idzie i zabezpieczenia. Ten post edytował emp 22.02.2011, 21:02:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wszystko daje się zrobić poprawnie czyli bez tabelek. Tabelki nie służą do tworzenia layoutu tylko do prezentacji danych tabelarycznych i koniec. Nie ma tu, doprawdy, o czym dyskutować. Działa, tylko trzeba umieć zrobić. Inaczej to jest partanina i tyle. Jaja se robisz musisz się jeszcze wiele nauczyć dzieciak (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) JoShiMa strona jest poprawnym dokumentem html i poprawnie się walidującym zgodnym ze standardami ( może nie twoimi , ale jednak ) dlatego są ikony do weryfikacji css, html czy ci się to podoba czy nie. O tym wszystkim co piszecie to ja już wiem od ładnych kilku lat , ale to są dla mnie brednie dla lamusów i zdania nie zmienię bo się ekscytujecie i podniecacie że tabelki nie można użyć do tworzenia szablonów. Jeszcze nie wspomniałaś, że strony na tabelach ciężej się pozycjonuje. Czyli ma to też znaczenie dla wyszukiwarek. Akurat tabelki mają diametralny wpływ na pozycjonowanie. Nie mają żadnego może 10-15 lat temu. Dla mnie nie ma znaczenia czy to divy czy to tabelki ja dążę do osiągnięcia celu używam wszystkich elementów w zależności od potrzeb. Dla mnie tabelka jest takim samym elementem jak każdy inny w html ( nie jakimś tam przeklętym ) i go używam i tyle nie porzucę go tylko dlatego żeby się przy lansować na blogu jaki to ze mnie "profesjonalista" Poza tym blogi są dla totalnych lamusów. To że szablon jest oparty na tabelkach w niczym nie przeszkadza developerom chyba że tag tabelki ich przerasta. Szablon to nawet nie jest 1% nakładu pracy jaki poświęciłem na ten system i dla mnie to jest mało ważne bo każdy gimbus to umie zrobić. A tutaj parę funkcjonalności systemu http://pokazywarka.pl/dkqqdx-2/ Rozumiem że większość tabelkowych hejterów nigdy w życiu czegoś takiego nie da rady zrobić więc dlatego ich to tak boli, a ja wam tutaj tabelkami po oczach i co (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) terefere ;P Boli. Wiem że boli. Jest wiele rzeczy do poprawienia css powinny się ładować tylko te które potrzebne tak samo js. Wiem o tym od dawna. Na razie nie mam czasu tego zrobić bo się zajmuje poważnymi aplikacjami ( robię wężyka (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) , a nie stronkami. To jest tylko tak dla zabawy. Zrobie to na pewno, ale nie dzisiaj (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował emp 25.02.2011, 01:47:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 01:35 |