![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam prośbę o pomoc co oznacza taki zapis jak należy go rozumieć: <!ELEMENT pies (imie|rasa|kolor|wiek)*> z góry dziękuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jak już odgryzłeś moją reke to może podać Ci chusteczkę?
Podałem Ci cytat, który mówi KIEDY kolejność elementów jest ważna. Skoro to do Ciebie nie dociera to proszę. Na samym dole informacja. Kod <!ELEMENT note (#PCDATA|to|from|header|message)*> Cytat The example above declares that the "note" element can contain zero or more occurrences of parsed character data, "to", "from", "header", or "message" elements. Jest tu informacja o kolejności? Nie. A dlaczego? Bo kolejność jest ważna przy innej deklaracji (czytaj wyżej). Skoro nie umiesz docenić czyjejś cennej informacji bo nie potrafisz jej zrozumieć to wyjdź. Jeżeli jednak wolisz zostać to daruj sobie herezje typu "forum nie jest od podawania linków" bo się ośmieszasz. P.s. bardzo mi przykro, że w przykładzie nie uwzględnili "konkretnie twoje przykładu" no ale cóż. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 00:08 |