![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jak zrobic poprawnie i ze standardami cos takiego, ze np jak w jobeecie mam w pliku layout.php wyswietlane pobieranie z bazy przez przez zmienna $sf_contect, a to znowu sie ustawia w pliku indexSuccess.php. a teraz chce dodac sobie menu po prawej i zeby mi tam wyswietalo tylko same nazwy firm. wiem, ze mozna wszystko napisac w tym pliku layout.php, ale tak sie raczej nie robi... pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siedze nad tym od kilku godzin i nic...
mam taki blad jak tutaj http://oldforum.symfony-project.org/index.php/t/5922/ i nic nie pomaga... zrobilem plik component.class.php
plik _menu.php
w layoucie <?php include_component('blog', 'menu') ?> i wywala Kod The component does not exist: "blog", "menu". wyglada na to, ze po prostu nie lapie tego componentu. pamietam, ze mialem podobny problem w jobeecie jak sie dodawalo jezyk, ale juz nie pamietam jak to rozwiazalem. wie ktos moze gdzie moze byc blad? albo co raczej trzeba zrobic, zeby zlapal ten komponent? symfony cc robilem, probowalem tez dodawac do pliku view.yml components: menu: [menu, default] ale to nic nie dalo. edit: heh zrobilem to w jobeecie i dziala... czego brakuje w poczatkowej aplikacji, tylko czego? Ten post edytował diasek7 19.02.2011, 18:57:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 17:14 |