![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Googlowalem i jakos nie moge tego znalezc a na pewno to istnieje.
Potrzebuje sprawdzic wartosc pola.
Jaka to funkcja ? ![]() zastanawialem sie nad strpos() ale potrzebuje funkcji nie ktora "zawiera" tylko zeby sprawdzic czy sie rozpoczyna od ;p Ten post edytował Komarek 16.02.2011, 18:58:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie sadze ze to by mialo jakies znaczenie. I tu się mylisz bo jeśli w bazie to rozwiązaniem byłoby zastosowanie zapytania zawierającego WHERE wartosc LIKE 'ID-%'.@down - wzięte pod uwagę, poprawione ![]() Ten post edytował sadistic_son 16.02.2011, 19:15:48 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniemam ze to nie jest tak ;] bo jak $string = "BleBleBleID-" to to ID- tez znajdzie jako pierwsze znalezienie ;] I tu się mylisz bo jeśli w bazie to rozwiązaniem byłoby zastosowanie zapytania zawierającego WHERE wartosc LIKE 'ID-%'. Obawiam sie rowniez ze w tytule tematu dodalem tag [PHP] a nie [MySQL] ps. dziala wsyzstko dzieki Pigola (+) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mniemam ze to nie jest tak ;] Nie prawda, sprawdź najpierw, potem się dopiero nie zgadzaj...bo jak $string = "BleBleBleID-" to to ID- tez znajdzie jako pierwsze znalezienie ;] -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
no racja rzeczywiscie ale tak czy siak powinno chyba byc === instead of == ;p
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 23:22 |