![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię formularz w ktorym wpisujemy swoje dane klikamy submit i zostajemy przekierowani na stronke gdzie jest link aby zobaczyc co wpisalismy, te dane zostaja rowniez zapisane w pliku .txt
Ok moj kod wyglada tak: Kod <?php $Vorname = trim($_POST['Vorname']); $Nachname = trim($_POST['Nachname']); $Stufe = trim($_POST['Stufe']); if(empty($Vorname) and empty($Nachname) and empty($Stufe)) { echo '<form action="" method="post"> Vorname: <input type="text" name="Vorname" style="width: 200px;" /> Nachname: <input type="text" name="Nachname" style="width: 200px;" /> Stufe: <input type="text" name="Stufe" style="width: 200px;" /> <br><input type="submit" value="Senden" /></br> </form>'; } else { // dane pochodzace z formularza $dane = $Vorname."`".$Nachname."\n"; // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "abgespeichert.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $dane); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamkniecie pliku fclose($fp); echo "Dein Formular wurde abgespeichert!<br />"; echo "<a href=\"podglad.php\">Guck dir dein abgespeichertes Formular an.</a>"; } ?> Gdy wlaczam ta stronke to mam 3 linijki ktore pokazuja blad a powinno ich nie byc Notice: Undefined index: Vorname in G:\xampp\htdocs\Daniel\LOOOOL.php on line 3 Notice: Undefined index: Nachname in G:\xampp\htdocs\Daniel\LOOOOL.php on line 4 Notice: Undefined index: Stufe in G:\xampp\htdocs\Daniel\LOOOOL.php on line 5 Co mam zle wpisane ze mi sie to wyswietla? Wszystko dziala tylko mnie irytuja te linijki ;/ Ten post edytował iPrezes 13.02.2011, 20:30:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 24 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz by ktoś poświęcił ci czas to się chociaż zdobądź by precyzyjnie powiedzieć o co co chodzi.
Skrypt działa bez błędu : -wyświetla Name, Vorname i Stufe -zapisuje do pliku tekstowego Name i Vorname -u mnie nie ma żadnych błędów czego jeszcze chcesz? Teraz dopiero widzę nowy skrypt Jeśli chcesz mieć dostęp do elementów "option" musisz dodać do każdego "select" atrybut "name"
wtedy wybrana opcja będzie dostępna jako
czyli u ciebie np.
i opcja wybrana będzie w zmiennej $_POST['przedmiot'] Ten post edytował sada 13.02.2011, 21:47:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:10 |