![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Chciałbym się was spytać programiści jakiego uczyć się się dalej języka programowania po PHP ? Jak wiecie jest sporo języków programowania ale ja chciałbym taki któremu będę mógł pisać jak aplikacje,cms itp. itd. czyli do wszystkiego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Czy może język ASP,Ruby,Framwork PHP,Python,Perl czy jakiś inny ? Chciałbym się nauczyć jednego i to bardzo dobrze i chciałbym tym językiem wszystko napisać,począwszy od cms aż do aplikacji ,bo nie ma sensu się uczyć wszystkich języków (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prosze o napisanie który język (może inny) i dwa,trzy zdania dlaczego własnie ten (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dziękuje z góry za zainteresowanie Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze dorzucę Pythona
edit: @Carne, niesamowita synchronizacja :] Ten post edytował rzymek01 12.02.2011, 22:58:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Vault 13 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze dorzucę Pythona edit: @Carne, niesamowita synchronizacja :] Czułem to zaburzenie midichlorianów we mych komórkach (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) A tak na serio to wszystkich języków warto liznąć, lecz wybrać te które najbardziej potrafisz coś robić i możesz znaleźć etat, bądź pracować jako człowiek-orkiestra. Niestety nigdy nie nauczysz się ich wszystkich, bo jest to po prostu niemożliwe. Często to można usłyszeć od Senior Developerów (w dobrym znaczeniu tego słowa). Cytat Jeśli zależy Ci na hajsie to Java/.NET. Języki te to straszne krowy typu enterprise, dla fanów krawatów, garniturów i lunchów w ramach giftów przed deadlinem. Jeśli programowanie Cię bawi: python, ruby. Oczywiście na tych dwóch też się da zarobić, ale trzeba mieć naprawdę solidnego expa w samych językach i w linuxach. Hmm, z tym solidnym expem trochę przesadziłeś. Tux nie jest taki straszny jak go malują. Zainstalujesz i zmienisz zdanie... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Java stała się dość popularna jako język do programowania Androida, który staje się hitem wypierając iOS... Jest ciągle przyszłość (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 14 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, z tym solidnym expem trochę przesadziłeś. Tux nie jest taki straszny jak go malują. Zainstalujesz i zmienisz zdanie... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Heh, ja linuxa znam dość dobrze, zainstalowałem po raz pierwszy jakieś 7 lat temu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Natomiast chyba się nie zrozumieliśmy, solidny exp nie jest wymagany do zaznajomienia się z językiem jako takim (mowa o python/ruby), tylko do znalezienia rozsądnej pracy z udziałem tych języków. Nie zapominajmy, że python to często taki "zamiennik" basha, że można robić w nim nie tylko "stronki", ale dużo, dużo więcej i dużo więcej wymaga się też od człowieka deklarującego na rozmowie kwalifikacyjnej znajomość tegoż języka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 01:41 |