|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
sprawa jest taka ze dolaczam do skryptu plik zwierajacy szablon htmlowy strony.. i miedzy znacznikami powsadzalem rozne zmienne np $date ... (kotre sa okreslone w pliku kotry dolacza).. przy wywolaniu wszsytkeigo zamiast podstawic pod $date dana zmienna po prostu drukuje na ekran $date ... jak to zrobic , bonie chce zeby osoba edytujaca szablony musiala za kazdym razem plik zaczynac od <? echo
cala noc wertowalem phpnet, probowalem roznymi funkcjami ale nie znalazlem..jak sie robi cos takeigo? dziekuje |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
>>o jezu... Ja proponuję zawrzeć znajomość ze słownikiem, Panią od polskiego, albo chociaż w Wordem. <<<
oj przepraszam, :/ spojrz na godizne nadania, moglem troche belkotac a zalezalo mi zeby dzis jakies odpowiedzi juz poczytac... sorki za belkot >>A co do tego co piszesz. Wydaje mi się, ze próbujesz zrobić cos a'la szablony. <<< w sumie to dokladnie szablony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) , bo tworze klasy dla obslugi baz i zawartosci katalogow, ktore potem bede odpowiednio modyfikowal do poszczegolnych zlecen.. a pliki szablonow chce wlasnie bez zadnych printow zeby grafik mogl czystym kodem sobie wszystko napisac >>>Zasada jest taka, że (z tego co zrozumiałem i częściowo używam na mojej stronie): W pliku HTML masz np: <td>||menu_item||</td>, w ...<<< rozumiem, wpadlem na to bo wlasnie jak lisu wspomnial nawet phpbb tak dziala, ale bylem ciekaw czy da sie jakimis funkcjami obrobic to tak by z dolaczanego tekstu wylapywal zmienne... na poczatku myslalem ze po prstu sie walnalem kombinujac z quote'ami, ale na zaden sposob nie wyszlo... juz myslalem ze to lamerskie i ze po prostu nie wiem :/ a wiec pokombinuje wlasnie z przesztalcaniem stringu dziekuje za odpowiedzi, sorki jeszcze raz za litetrowki |
|
|
|
zalew odczyt zmiennej z zew. pliku kotry nie jest php 28.01.2003, 05:35:28
It's_me mała prośbę mam do Ciebie ... przeczytaj to co nap... 28.01.2003, 08:32:37
scanner ło jezu... Ja proponuję zawrzeć znajomość ze słown... 28.01.2003, 08:53:28
lisu Cytatw odpowiednie miejsce w treści wstawiam ||edy... 28.01.2003, 10:04:33
scanner Kod<?php
$query_artykul = sprintf("S... 28.01.2003, 14:58:07
iXi Jeśli się upierasz przy zmiennych a nie template'a... 30.01.2003, 12:05:28 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 10:58 |