Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> odczyt zmiennej z zew. pliku kotry nie jest php
zalew

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

sprawa jest taka ze dolaczam do skryptu plik zwierajacy szablon htmlowy strony.. i miedzy znacznikami powsadzalem rozne zmienne np $date ... (kotre sa okreslone w pliku kotry dolacza).. przy wywolaniu wszsytkeigo zamiast podstawic pod $date dana zmienna po prostu drukuje na ekran $date ... jak to zrobic , bonie chce zeby osoba edytujaca szablony musiala za kazdym razem plik zaczynac od <? echo
cala noc wertowalem phpnet, probowalem roznymi funkcjami ale nie znalazlem..jak sie robi cos takeigo?
dziekuje
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
itsme

Grupa: Zarząd

mała prośbę mam do Ciebie ... przeczytaj to co napiszesz ... musiałem się mocno skoncentrować aby to zrozumieć, masz strasznie dużo literówek.

Masz na dole dwa przyciski PODGLĄD oraz WYŚLIJ

Wracając do tematu... moja wiedza jest skromna na ten temat dlatego wg mnie niestety nie ma możliwości drukowania zmiennej php w szablonie HTML bez <? echo ?> lub <? print ?>. Oczywiście mogą być w środku inne komendy ale znaczników <? i ?> nie pozbędziesz się. Mogę się mylić - jeżeli tak będzie to miło będzie wiedzieć, że jest sposób na rozwiązanie tego problemu.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 03:52