![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, poniżej wklejam to co stworzyłem sobie od obsługi błędów i komunikatów (jeszcze nie skończone). Pojawił się spory problem z MySql, chodzi mi o błąd połączenia, proste pytanie jak go złapać ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat po pierwsze przeczytaj swój pierwszy post - nie umiem złapać błędu, później piszesz że nie w tym rzecz, jak napisałem strpos to odpowiedziałeś że wiedziałeś, ale coś tam myślałeś... tutaj niestety masz racje, cóż zobacz godzinę publikacji (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) dlatego szybko w drugim poście się poprawiłem. Użyłem preg_match(), ale poprawiłem na strops'a bo tutaj też zadziała a jest na pewno szybszy. Myślałem po prostu że jest coś wbudowanego o czym nie wiem, tyle. ad krytyki, tak masz rację i tak jest zrobione. Zobacz co jest w error_handler(), albo wyświetli się błąd w tradycyjnej postaci, albo tylko informacja że jest błąd i nic więcej. I tylko tyle otrzyma zwykły user, chciałem dodać tylko inny monit dla problemów z sqlem. Odnośnie filtrowania danych itd, tym już zajmuje się model (generuje listy, formularze, przeprowadza walidacje) i informuje nas o efekcie rzucając lub wywołując msg(). Wydaje mi się to dość wygodne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 16:56 |