![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, poniżej wklejam to co stworzyłem sobie od obsługi błędów i komunikatów (jeszcze nie skończone). Pojawił się spory problem z MySql, chodzi mi o błąd połączenia, proste pytanie jak go złapać ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2003 Skąd: rykowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chciałbym tylko usłyszeć chociaż jeden sensowny argument przeciw używaniu PDO czy gdzieś ktoś napisał że jest złe ? "darko" to może Ty spróbuj przekonać mnie do PDO (ale może na PW), skoro jest takie fajne to może ma coś o czym nie wiem. is_resource, mysql_* i inne a zwłaszcza "Gdybyś tylko chwilę poświęcił na lekturę manuala doczytałbyś" - tutaj warto najpierw spojrzeć na siebie a potem krytykować innych, więc teraz ty zajrzyj do manula (albo bardziej podstaw php) i zobacz dlaczego to nie zadziała. eh.. wiecie co ja nie jestem żaden guru, nie mam żadnej udokumentowanej wiedzy na temat php bo raczkuje w tym języku ale znam jego podstawy przynajmniej tak mi się wydaje. Jak stwierdził "kalmaceta" trochę pokory i by się przydało ale jak czytam co niektóre osoby wypisują to mnie po prostu na nią nie stać. Problem był z 1 błędem a wy z tego robicie nie wiadomo jakie grupowanie (z ciekawości co na to wskazuje ?), i wkładacie mi w usta nie wiadomo co. Gdzie ja napisałem że PDO jest złe ? to że czegoś nie chce używać bo nie widzę potrzeby to nie znaczy żę jest to nie wiadomo jakie badziewie, ludzie ile wy macie lat ? ! Kolejna sprawa, to nie jest podstawówka i wierzcie mi że nie raz przekopywałem manul w poszukiwaniu rozwiązań, wam za to nawet przez myśl nie przeszło że może ten prosty sposób nie zadziała. W ramach wyjaśnienia do czego służy to co robię, oczywiście krytyka mile widziana (tylko sensowna). Potrzebowałem czegoś co w prosty i wygodny sposób umożliwi mi informowani o efekcie akcji użytkownika, czyli głupie proste wyświetlanie napisu "operacja się udała" "albo nie". Przy okazji stwierdziłem że ładnie będzie wyświetlić błędy (o ile się jakieś zdarzą) w konkretnym miejscu w jakiś cywilizowany sposób. Postanowiłem więc połączyć w to jeden worek. ot tyle. Ten post edytował Gligamesh 9.02.2011, 22:45:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 12:35 |