![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Będę sklecał prezentację na koło naukowe, pod wpływem pewnych wydarzeń nóż mi się w kieszeni otworzył i doszło do wyboru tematu poświęconego przyczynom, dla których ciężko jest firmom zrekrutować dobrego programistę i poszukiwania ciągną się tygodniami.
Oczywiście ten wniosek jest na podstawie moich doświadczeń oraz rozmów z osobami, dla których to dzień powszedni. Mam do Was, bardziej doświadczonych ode mnie, pytanie - jakich kompetencji brakuje kandydatom na programistów PHP? Typu frameworki, jakieś konkretne biblioteki, znajomość technologii, czy inne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przecież jako programista PHP nie będę ciął grafik pod layout a JS muszę znać w stopniu umożliwiającym swobodną pracę. Od cięcia layoutów to ja mam grafika. Dlaczego nie sprawdzili mnie tam, gdzie czuję się pewnie? Moim zdaniem bez sensu... Być może rozwiązanie przed którym się bronisz jest najwłaściwsze - miałeś być do wszystkiego bo programista to drogie bydlę i nie opłaca się zatrudniać kogoś specjalnie tylko do PHP, skoro można mieć i do PHP i do JS/(X)HTML/UML/HWDP i co tam jeszcze nie wymyślą. Dzięki temu płacą ci jedną pensję a w razie presji szybko mogą cię przerzucić do pisania skryptów JS czy cięcia grafik (bo np. gość od tego typu rzeczy dostał nagle ptasiej grypy). Nie poddawaj się - ciesz się że nie zaproponowali ci Photoshopa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 03:39 |