![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 27.10.2006 Skąd: CyberRZECZYWISTOŚĆ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Da się jakoś w php uruchomić kilka procesów/funkcji/obiektów jednocześnie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
JAK WIDAĆ SKORO TO MIAŁO DZIAŁAĆ "W TLE" TO NIE MA MOŻLIWOŚCI POZNANIA WYNIKU DZIAŁANIA TAKIEGO SKRYPTU DROGĄ HTTP!!! curl_multi_init To jeden ze sposobów na odpalanie wielu procesów na RAZ gdzie przez HTTP... odbierzesz wynik http://pl.php.net/proc_open Skorzystanie z LIBEVENT http://pl.php.net/manual/pl/ref.libevent.php Opcji jest całe mnóstwo Proc_open odradzam ze względu na problemy z segmentation fault
Powód edycji: [
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JAK WIDAĆ SKORO TO MIAŁO DZIAŁAĆ "W TLE" TO NIE MA MOŻLIWOŚCI POZNANIA WYNIKU DZIAŁANIA TAKIEGO SKRYPTU DROGĄ HTTP!!! - będziemy curl_multi_init To jeden ze sposobów na odpalanie wielu procesów na RAZ gdzie przez HTTP... odbierzesz wynik wystarczyło przeczytać cały mój post a nie cytować mnie ni z gruchy ni z pietruchy - pierwszy link jest o połączeniach asynchronicznych które można wykonać na socketach - także otrzyma się wynik w tym samym procesie [inna bajka, że ten proces uruchomić może wiele innych procesów na innych bądź tym samym serwerze z których można pobrać odpowiedź] - rozwiązanie w zasadzie takie samo jak curl_multi - jednak ja jakoś częściej operuję na samych socketach bądź fsockopen a bardzo rzadko korzystam z curl'a - TO ROZWIĄZANIE TO BARDZIEJ WIELOZADANIOWOŚĆ NIŻ ROZDZIELENIE PROCESÓW... to co później opisywałem to sposób jak odpalić proces w tle nawet na windowsie gdy nie ma dostępu także do poleceń konsoli... -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 11:54 |