![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Będę sklecał prezentację na koło naukowe, pod wpływem pewnych wydarzeń nóż mi się w kieszeni otworzył i doszło do wyboru tematu poświęconego przyczynom, dla których ciężko jest firmom zrekrutować dobrego programistę i poszukiwania ciągną się tygodniami.
Oczywiście ten wniosek jest na podstawie moich doświadczeń oraz rozmów z osobami, dla których to dzień powszedni. Mam do Was, bardziej doświadczonych ode mnie, pytanie - jakich kompetencji brakuje kandydatom na programistów PHP? Typu frameworki, jakieś konkretne biblioteki, znajomość technologii, czy inne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@darko
Cytat Cholera coś w tym jest Tak, ma nawet swoją nazwę - agencja interaktywna (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) @Pilsener Bo specjaliści są na samym szczycie i im płaci się ciężkie pieniądze. Ty zaś mówisz o trybikach. Tutaj nie chodzi tyle o przebojowe kompetencje, co o umiejętność szybkiego wpasowania się w resztę organizacji. Korpo wisi czy będziesz rozwiązywał kosmiczne problemy na stanowisku junior, czy też będziesz się głowił nad zwykłym warunkiem. Masz po prostu spełnić przeciętne wymogi. Jak będzie coś trudnego to zlecą to zewnętrznie. To jest taka XXI wieczna fabryka. Co do ogłoszeń o pracę - jak się mieszka w kraju o feudalnej mentalności to trzeba się przystosować albo wyjechać. Pamiętaj że honor i godność obowiązuje tylko szlachtę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 20:21 |