Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Domena] Pytania o domeny od amatora, Proszę o wyrozumiałość.
ZielonyArmator

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam forumowiczów. Nie wiedziałem w którym dziale zadać to pytanie to zadałem tutaj. Jak zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie. Chciałbym kupić domenę internetową i nurtuje mnie kilka kwestii. Załóżmy, że kupię taką domenę - w jakiej formie ją dostanę? Tzn czy dostanę login i hasło na jakąś stronę jakiejś firmy hostingowej na której domena jest obsługiwana czy dzieje się to w jakiejś innej formie? Jak nie dać się oszukać? Tzn jaką mam pewność, że będę po zakupie jedynym właścicielem, a nie np. właścicielem na określony czas? Wiem, że mogę przenosić własną domenę między firmami hostingowymi. W jaki sposób to się dzieje? Ogólnie jestem zielony w temacie - jak widać. Bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
s340

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dla uzupełnienia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat(ZielonyArmator @ 1.02.2011, 22:23:35 ) *
Jak nie dać się oszukać?

Zrobić wszystko własnoręcznie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wybrać któregoś z największych providerów - mechanizmy kupowania domen są tam tak proste i przejrzyste, że ciężko popełnić jakiś błąd (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Cytat(ZielonyArmator @ 1.02.2011, 22:23:35 ) *
Tzn jaką mam pewność, że będę po zakupie jedynym właścicielem, a nie np. właścicielem na określony czas?

Domena może mieć tylko jednego właściciela - jeżeli takowego posiada to nie da się jej kupić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Właścicielem domeny będziesz zawsze na czas określony. Tzn. na czas na jaki opłacisz daną domenę! Zazwyczaj jest to rok ale czasem można opłacić domenę na czas dłuższy. I dopóki będziesz ją regularnie opłacał, nie ma takiej siły która mogłaby Ci ją odebrać!

pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) )
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.10.2025 - 21:00