![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam jedno pytanie szukałem na forum, ale nie znalazłem konkretnej odp. Czy można wygenerowany plik za pomocą klasy FPDF zapisać od razu na serwerze (w tym samym miejscu gdzie są pliki fpdf itd.)? Muszę zrobić kreator pism w firmie i dokumenty mają być wydrukowane i przechowywane na serwerze (a wiadomo nie każdy zapisze plik i później będzie problem) Chyba, że ktoś podsunie inny pomysł jak to rozwiązać Proszę o radę pozdrawiam bociansan |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam podobny problem. Mianowicie chciałbym utworzyć dokument pdf, jednocześnie żeby się zapisywał w ustalonej z góry ścieżce na serwerze, czyli np. /var/html/www/dokument. Czytałem oczywiście dokumentację, i tam jest że parametr "I" wysyła dokument do przeglądarki, ale ja potrzebuję go przede wszystkim zapisać, a parametr "D" nie wiem jak użyć żeby to poprawnie zrobić. Czyli chciałbym najpierw dokument pdf zapisać w /var/www/html/dokument/, a póżniej o ile to możliwe wyświetlić w przeglądarce ten dokument z zapisanej lokalizacji. Tylko kłopot w tym że o ile na wyświetlenie mam pomysł jak to zrobić to na zapisanie już nie. Bardzo proszę o pomoc.
Ciągle kombinuję z tym zapisem. W innych tematach widziałem ze trzeba podać Output('sciezka/plik.pdf','D'), ale u mnie to nie działa. Druga sprawa jest taka że jak dam Output z parametrem I czyli wysłanie do przeglądarki, to lokalnie na windows wszystko działa pięknie, a na serwerze (Fedora), niestety już nie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:34 |