![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 5.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, oto napisałem sobie bardzo prosty skrypcik do zamiany słów
![]() Wygląda on tak: Jednak problem jest taki, że w przypadku wyrazu np. daci zamieni to na daCi, a chodzi oto aby osobne wyrazy, co do spacji no to nie najlepsze rozwiązanie ponieważ zamiast spacji może być np. "," Można by było to zrobić w preg_replece jednak jest to strasznie mega wielkie do ogarnięcia w chwilę. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Wyrażenia regularne rozpoznają polskie litery, ale domyślne kodowanie dla nich nie może być użyte. Niestety nigdy nie bawiłem się w to i nie wiem jak wymusić w RE użycie polskiego kodowania. Wiem, że jeśli się je zastosuje, to wyrażenie rozpozna, że ma do czynienia z polskim znakiem "ą" a nie znakiem pustym, ponieważ w nowszych wersjach można napisać w wyrażeniu [a-ż0-9] i jest ono prawidłowo interpretowane. Musiałbyś sprawdzić czy flaga u dla unicode coś zmieni
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:02 |