![]() |
![]() |
-gtasan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Problem polega na tym, że chciałbym, aby użytkownik mojej strony mógł wrzucić swój awatar, który następnie zostanie zmieniony do określonej wielkości i rozszerzenia, oraz zostanie zmieniona nazwa pliku na id użytkownika w bazie. Plik się wrzuca na serwer, zmienia się wielkość i roszerzenie ale problem pojawia się przy zmianie nazwy na id użytkownika z bazy, bo po prostu się nie zmienia i powstaje na serwerze plik .jpg. Bardzo byłbym wdzięczny gdyby ktoś rzucił okiem na kod i postarał sie mi pomóc. Oto kod:
a tutaj formularz do wrzucenia [html<form enctype="multipart/form-data" method="POST" action="?a=account"> Sciezka do avataru: <input name="plik" type="file" /> <input type="submit" value="Wyślij"></form>][/html] |
|
|
![]() |
-gtasan- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok dziekuje bardzo za pomoc
przydalo sie wyswietlanie bledow prosze teraz o pomoc z takowa sprawa Kod Notice: Undefined index: plik in /home/kukiz87/public_html/kukiz87.yum.pl/spartacus/templates/user/account.php on line 226 Notice: Undefined index: plik in /home/kukiz87/public_html/kukiz87.yum.pl/spartacus/templates/user/account.php on line 227 Notice: Undefined index: plik in /home/kukiz87/public_html/kukiz87.yum.pl/spartacus/templates/user/account.php on line 228 a w tych linijkach jest to:
wydaje mi sie ze to pewnie jest prosta sprawa, aczkolwiek nie znam sie na tym zbytnio wiec prosze o wyrozumialosc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 05:50 |