![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Mam problem ze skryptem lub zapytaniem .
Czasami jak użytkownik zmienia dane w swoim panelu zamiast 1 w polu aktywna zamienia na 0. Zdarza się to bardzo rzadko lecz jest o problem którego nie mogę rozwiązać . Nie wiem czy za ten błąd jest odpowiedzialna któraś z przeglądarek czy problem w skrypcie. plik.php wygląda tak
Ten post edytował jagwie 9.01.2011, 22:21:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Zauważyłem jedynie że jeśli występuje zerowanie zmiennej $aktywna to zawsze zmienne No bez jaj....$lat = $_POST['lat']; $lng = $_POST['lng']; $zom = $_POST['zom']; Są zerami i myślę że ma to coś wspólnego właśnie z zmienną $aktywna Masz warunek: if(!empty($nazwa_obiektu) && $typ_dzialalnosci!=0 && $kraj!=0 && $wojewodztwo!=0 && !empty($miasto) && !empty($telefon) && !empty($adres) && !empty($lat) && !empty($lng) && !empty($zom) && !empty($wszystkich_pokoi) && !empty($wolnych_pokoi) && !empty($cena_od) && !empty($cena_do)) $aktywna = 1; else $aktywna = 0; ktory mowi, ze jesli wszystkie dane są niepuste to $aktywna = 1, a jesli choc jedna jest pusta to aktywna=0. I ty teraz z takim tekstem? No nie widzisz co piszesz? Tak, jesli lat,lng lub zom jest zerem, to empty() da true czyli aktywna=0 0 to dla empty puste coś. empty(0) da zawsze true. Może dlatego, ze myslales ze jest inaczej, to nie zauwazyles bledu Problem nie ma zadnego związku z bazą danych - przenosze |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 13:52 |