![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 3 Dołączył: 10.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zamiar napisac bardzo obszerną pracę nt technologii i języków programowania stron WWW.
Chciałbym wymienić wszystkie w/w. Mam na razie taką listę: 1)HTML 2)XHTML 3)SGML 4)XML 5)XSL 6)PHP 7)PYTHON 8)AJAX 9)JSP 10)ASP 11)ASP.NET 12)JAVA SCRIPT 13)JSCRIPT 14)CSS 15)NET 16)MySQL 17)ACTION SCRIPT 18)DHTML 19)ADOBE FLASH 20)C++ 21)C# 22)RUBY 23)ROR 24)MongoDB 25)JSON 26)PERL 27)POSTGRES 28)FIREBIRD 29)ORACLE 30)CMS 31)XSLT 32)SVG Czy jest to wszystko czy coś ominęło mą uwagę ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że rzeczywiście zniechęciliśmy Cię do zrobienia tak wielkiej głupoty jaką próbowałeś popełnić, tj. próby prezentacji niezwykle obszernego materiału nie mając o nim w dodatku zielonego pojęcia.
Jak widzisz masz tu co najmniej kilka "grup technologicznych" takich jak relacyjne bazy danych, języki wykorzystywane po stronie serwera, standardy W3C, technologie wykorzystywane na stronach internetowych po stronie klienta itp. Wybierz sobie z jednej z takich grup jakiś mały zakres materiału, najlepiej jakiegoś w miarę łatwego do zrozumienia dla Ciebie i Twoich słuchaczy (ciężko jest dobrze mówić o skomplikowanych rzeczach nie posiadając o nich dogłębnej wiedzy). Na Twoim miejscu skupiłbym się na przykładowo HTMLu. Z miejsca możesz napisać o nim samym i o CSSie (JS sobie daruj). Popatrz ile ładnych tematów nasuwa Ci samo W3C: http://www.w3.org/Consortium/siteindex.html#technologies |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 11:07 |