![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
W wielu ofertach z pracą oprócz oczywistego CV trzeba podesłać próbkę swojego kodu, możecie dać przykłady jaki wy kod wysyłacie? Oczywiście chodzi mi o to co ten kod robi, czym zajmuje się taka klasa która wysyłacie itp. Z góry dzięki (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A kto każe jako zadanie przywalenie całego CMS? Wystarczy coś z podstaw, które normalnie programista zrobi w 5-10 minut. Powiedz by takie proste zadanie wymyślił ktoś z działu programistów. U mnie szef tak zrobił. Przyszedł do mnie i kumpla i otwarcie powiedział: "Wymyślcie jakieś proste zadanko do testu kwalifikacji. Nie za trudne. Tak na kilka minut do zrobienia w php.". I wiesz co? Nie okresliliśmy, że ma to być czysty php. Ludzie czasem walnęli coś w nim, innym razem kawałek kodu z użyciem jakiegoś FW (dzięki temu wiedzieliśmy już też czy używa do pracy jakiegoś, nawet jeśli nie zawarł tego w CV). Sensownie, prosto i bez upierdliwości. Na rozmowie tylko oprócz normalnych rzeczy szef się pytał kolesia o kod by coś tam mu wyjaśnił (copy-paste a wytłumaczenie logiki kodu zazwyczaj nie idą w parze (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) i wiedział wszystko, a dodatkowo kilka pierwszych dni wszystko powiedziało czego na rozmowie nie poruszono. Koleś dostaje do tej pory zlecenia i utrzymujemy z nim współpracę. Mimo faktu, że korzysta z innego FW niż u nas w pracy zwyczajowy (on Symfony, u nas czysty php lub Kohana) współpraca trwa. A wystarczyło jedno zadanko by wielu poległo bo kod albo straszny, albo jakiś dziwoląg, najpewniej sklejany z jakichś gotowców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:32 |