![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Mam problem ze skryptem lub zapytaniem .
Czasami jak użytkownik zmienia dane w swoim panelu zamiast 1 w polu aktywna zamienia na 0. Zdarza się to bardzo rzadko lecz jest o problem którego nie mogę rozwiązać . Nie wiem czy za ten błąd jest odpowiedzialna któraś z przeglądarek czy problem w skrypcie. plik.php wygląda tak
Ten post edytował jagwie 9.01.2011, 22:21:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak dla pewnych przypadków lecz te przypadki nie występują więc $aktywna = 0;
I w tym właśnie problem że przypadek nie występuje a $aktywna = 0; się zeruje A jeśli chodzi o to po wpisaniu otrzymasz zapis '; DELETE * FROM oferty; ' jako nazwę obiektu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak dla pewnych przypadków lecz te przypadki nie występują więc $aktywna = 0; Możemy sobie jedynie wmawiać: "na pewno tak", "na pewno nie". Skąd wiesz o tych warunkach? Zrzuciłeś wszystkie z nich gdzieś do loga? Upewnij się 10 razy, bo innej możliowści nie widzę.I w tym właśnie problem że przypadek nie występuje a $aktywna = 0; się zeruje A jeśli chodzi o Porzytaj po prostu o SQL Injection. to po wpisaniu otrzymasz zapis '; DELETE * FROM oferty; ' jako nazwę obiektu Kod UPDATE `oferty` SET `nazwa_obiektu` = '$nazwa_obiektu' Kod UPDATE `oferty` SET `nazwa_obiektu` = ''; DELETE * FROM oferty; '' Kod UPDATE `oferty` SET `nazwa_obiektu` = '';
DELETE * FROM oferty; '' |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 11:46 |