![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam metody na uruchomienie skryptu w tle. Mam plik A, B oraz C Chciałbym zrobić aby użytkownik po wypełnieniu formularza i zapisaniu go w bazie poprzez skrypt w pliku A został przekierowany do pliku B gdzie będzie podsumowanie, w tym czasie zostanie uruchomiony skrypt w pliku C. Ale tak żeby użytkownik nadal pozostał na stronie B. Myślałem żeby wykorzystać Ajax i przesłać do pliku C jakiś parametr metodą GET lub POST np. wysyłam przez GET: parametr=on a w pliku C umieszczam:
co o tym myślicie? może jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 11 Dołączył: 7.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ciekaw jestem co to za skrypt ktory wykonuje sie 15 sekund...
@siewca zwykle chcemy miec pewnosc ze calosc algorytmu jest wykonywana. Nalezy chyba przyjac zalozenie ze i w tym wypadku. Jezeli uzyjemy AJAX czy nawet jakiekolwiek inne wywolanie po stronie serwera tak jak sugerujsz to jaka mamy pewnosc ze C zostanie wykonane? Nalezy opracowac bufor (tabela w bazie danych) na ktory trafiaja wywołania C (rekordy) ktore sa nastepnie zciagane przez wywolania CRON i wykonywane, jezeli wykonanie sie powiedzie to mozna zdjac rekord z bufora. Wrzucanie na bufor siedzi w A lub B, Zdejmowanie w C lub w czyms co uruchamia C i sprawdza ze C się powiodło. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 07:52 |