![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem mam skrypt który korzysta z trzech baz danych założenie było takie żeby podczas wykonywania skryptu były maksymalnie trzy połączenia z bazą dlatego chciałem zimplementować wzorzec singleton dl a każdej z baz jednak problem jest taki że podczas wywołania klasy z połączeniem do drugiej bazy połączenie z pierwszą zostaje przerwane po niżej przykładowy kody
Klasa db to standardowa klasa mająca metody typu query fetch itp Ma ktoś pomysł jak można to rozwiązać ![]() Z góry dzięki za sugestie. Ten post edytował patryczakowy 22.01.2011, 08:07:27 -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A do manuala nie łaska zajrzeć? sorki ale może nie zawsze umiem wyciągnąć z manula to co mi potrzebne, niezabardzo wiem z jakimi parametrami mam wywołać to mysql_connect aby działało tak jak ja chcę mysql_connect , nawet jeślim dam tak to nie działa, czemu zresztą się nie dziwię gdyż przy drugim wywołaniu objekt istnieje więc konstruktor nie jest wywoływany, z resztą takie było założenie żeby z bazą łączyć się tylko raz chyba coś przekombinowałem powoli zaczyna dochodzić do mnie że bez przepisania wszystkiego pożądanego efektu nie osiągnę niemniej jednak czekam na jakieś koło ratunkowe -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:49 |