![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam takie pytanko. Załóżmy, że mam repozytorium gita z projektem. Na serwerze produkcyjnym chciałbym uruchomić projekt tak, aby w każdej chwili móc go łatwo zaktualizować od najnowszej wersji z repozytorium. Pytanie jak to zrobić? Oczywistym wydaje się "git clone repozytorium", ale pytanie czy dobrym pomysłem jest przechowywanie całego repozytorium na serwerze, gdzie zmiany mogą zajmować na prawdę dużo miejsca i pomijam już tu kwestie bezpieczeństwa. Czy jest jakiś lepszy sposób na to? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego jak springloops będzie Ci odpowiadało. Niestety to nie GIT tylko SVN, ale polecam zajrzeć, chociażby dlatego, że to polski projekt i niestety chyba dość mało znany. Jest to zwykłe repozytorium SVN, do którego można podpiąć automaty robiące automatycznie/manualnie (wg ustawień) przerzut plików na serwer ftp. Do każdego projektu można dodać kilka takich deploy'ów. Niestety darmowe konto ma limit jednego serwera ftp na projekt, na który można zrobić trzy deploye w ciągu dnia. Przy małych prywatnych projektach wystarcza. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował krowal 22.01.2011, 09:14:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:05 |