![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 30.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie co jest bardziej efektywne pod względem wydajności KOD 1:
KOD 2:
Chodzi mi czy bardziej efektywne jest otwieranie kilka razy skryptu php czy też stosowanie echo i tam dodawanie tagów html ? Nie chce obsługiwać szablonów itp. CHodzi mi tylko o te porównanie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Kalmaceta... Popatrz na to tak. Wyjście i wyjście z interpretera to naprawdę wartości niemal pomijalne. To co poza nim - leci wprost - nie przetwarzane nijak. Tymczasem echo nawet jest już funkcją ( właściwie to konstruktem języka jeśli jesteśmy purystami ), która i tak musi przejść przez interpreter. Zastosowanie " będzie wolniejsze niż ' bo wiadomo, że w podwójnym będzie "szukał" zmiennych php do rozwinięcia. Ale nawet ' ma pewien narzut czasowy związany z faktem, że interpreter pracuje i musi przetwarzać jego czy kolejne instrukcje. Lepiej jest go więc wywoływać tylko kiedy jest to potrzebne niż pozwolić mu pracować cały czas. Praca interpretera spowalnia całość.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 13:24 |