![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
witam.
chce zrobić usuwanie wpisów z bazy od 2 tyg w tył do dalej czyli chce zachowac tylko wpisy z ostatnich 2 tyg a reszte usuwac mysle ze nalezy to zrobic na zasadzie delete z bazy ale tak mysle co wpisac w zapytaniu wykonywanym do bazy hmmm a wiec mam tak o
co tu dopisać aby kasowało z ponad 2 tyg a ostatnie 2 nie ruszało ? Ten post edytował damianm2007 18.01.2011, 11:18:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kolego, w jakim formacie jest data w bazie? aby cofnąć czas od dzisiejszej daty
Możesz zamienić w/w czas na time i zacząć kasować Nie sprawdzałem jak to zachowuje się przy zmianie czasu letniedo i ... // jeśli czas w bazie nie jest time to pobierasz dane z bazy i musisz zrobić tak, aby daty były w jednakowym formacie time
Sprawdzę dziś albo jutro Dostałeś gotowy kod, miałeś go tylko wklepać. Chciałeś usuwać rekordy starsze niż 14 dni... no wiem i nie działa a dobrze wstawilem taki błąd wywala Kod You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1 czas mam jako datetime w bazie z php wpisuje się automatycznie przy dodawaniu poprzez
^ kawałek z kodu. //// Edit Działa już (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) $query = mysql_query("DELETE FROM ekartka WHERE czas<DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 14 DAY)") or die (mysql_error()); brakowało zamknięcia za DAY.... Ten post edytował damianm2007 19.01.2011, 21:16:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 09:58 |