![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na swojej stronie uzylem skryptu Z TEJ STRONY do stworzenia prywatnych wiadomosci.
No i mam pewien problem :/ Wysylanie wiadomosci dziala ok, wiadomosci odczytac moge tylko te ktore wysle sam do siebie, kasowac tez moge tylko swoje wiadomosci (nadawczej tylko te ktore do siebie wyslalem, te ktore wyslalem do innego uzytkownika juz nie moge usunac) (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jak wysle jakas wiadomosc do drugiego uzytkownika to nie moge jej podgladnac w skrzynce nadawczej, a ten drugi nie moze jej odczytac w odbiorczej chociaz widnieje u niego na liscie , nie moze zobaczyc jej tresci . Nie wiem za bardzo o co w tym chodzi bo zielony w tym jestem, takze prosilbym o wszelkie wskazowki, pozdrawiam. Ten post edytował stiw 17.01.2011, 21:47:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienilem pierwotne wiad_czyj=1 w nadawczej na 0, a wiad_czyj=0 w odbiorczej na 1 i nic :/ Ciagle to samo, z odbiorczej moge usunac tylko wiadomosci otrzymane od siebie samego, natomiast odczytac nie moge zadnych. W nadawczej natomiast nie moge odczytac i skasowac wiadomosc od siebie , natomiast nie moge nic zrobic jak ktos mi cos wysle :|
Moze to kwestia bazy danych ? Mam ja zrobiona na cba.pl . Typ tych 2 tabeli to innoDB . Nie mam pojecia gdzie moze lezec blad :/ W kodzie modyfikowalem tylko polaczenie z baza. W sesje : mysql_connect("localhost", "root", ""); mysql_select_db("test"); na $host = "mysql.cba.pl"; $user = "***"; $pass = "***"; $connect = mysql_connect($host,$user,$pass) or die("Sprawdz polaczenie z serwerem"); mysql_set_charset('utf8',$connect); mysql_select_db('***_cba_pl',$connect) or die('nie wybrano bazy'); Oraz rejestruj mysql_connect("localhost", "root", "")or die("Nie mo¿na nawi¹zaæ po³¹czenia z baz¹"); //po³¹czenie z baz¹ danych mysql_select_db("test")or die("Wyst¹pi³ b³¹d podczas wybierania bazy danych"); na to samo co wyzej : $host = "mysql.cba.pl"; $user = "***"; $pass = "***"; $connect = mysql_connect($host,$user,$pass) or die("Sprawdz polaczenie z serwerem"); mysql_set_charset('utf8',$connect); mysql_select_db('***_cba_pl',$connect) or die('nie wybrano bazy'); No ale to chyba nie powinno miec zadnego wplywu na dzialanie skryptu ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:36 |