![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Niedawno otworzyłem serwis, doladnie ma 16 dni. Jak oceniacie jego funkcjonalność, grafike itd.
http://jasielskie.org.pl/ Proszę o podpowiedzi co zmienić itd. Pozdrawiam. Ten post edytował pemko11 1.11.2010, 14:17:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nowa wersja, nowa lista:
[-] Brakuje mi belki/nagłówka dla menu z kategoriami. Sam niebieski napis "kategorie" to zdecydowanie za mało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , [-] Baner jest jakby niedokończony tj. Z lewej logo (i tu jest OK), potem mapka, strzałki i nic. Proponuję nie urywać jednak nagłówka tak nagle i dodać tam jakieś niezobowiązujące elementy, [-] Prostokąt po prawej (ten ze statsami), wisi jakby nie miał nic wspólnego z resztą strony, [-] Brak wyrównania elementów! Zauważ, że elementy często nie są w ogóle wyrównane, np. tutaj, ten sam problem jest np. po wejściu w ogłoszenie - w kosmiczny sposób wyrównujesz elementy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , [-] Osobiście zrezygnowałabym z tego ciemnego tła pod "dodaj ogłoszenie" i "wypromuj ogłoszenie". [-] Tło pod menu kategorii moim zdaniem kompletnie nie pasuje do reszty, [+] O niebo lepiej niż ostatnio! [+] Mniej reklam, więcej treści, [+] Ogólne wrażenie, Mała rada: widzisz, że w miejscach gdzie masz gradient masz lekką pikselozę? Mam na myśli tło pod ofertami z głównej. Przejście między kolorami jest widoczne. Jeżeli korzystasz z Photoshopa, efekt ten możesz poprawić ustawiając gradient ręcznie, a nie w opcjach mieszania warstw. Jak? Najpierw wybierz dwa kolory. Potem zaznacz pole, na którym chcesz nałożyć gradient (np. klikając na warstwę z wciśniętym ctrl). Wybierz narzędzie gradientu z menu po lewej (Gradient Tool, prostokąt wypełniony czarno białym gradientem) i przeciągnij go po zaznaczonym kształcie. Gradient będzie miększy i zniknie efekt widocznych przejść. Zdecydowanie wykonałeś skok w dobrą stronę. Różnica jakościowa pomiędzy tym co zaprezentowałeś na starcie, a wersją obecną jest ogromna. Chwilowo nie oceniam funkcjonalności, bo z czasem krucho (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 21:10 |