![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam tablicę zawierającą jakieś elementy. Chciałbym użyć tych elementów jako nazw zmiennych. Dla zwizualizowania:
CODE <? $a = 1; $b = 2; $c = 33; $zmienne = array('$a',$b'$c'); foreach ($zmienne as $linia) { echo 'Zmienna o nazwie '.$linia. 'ma wartość: ' .$linia'; } ?> Jak zmodyfikować ten kod, bym otrzymał taki wynik: "Zmienna o nazwie $a ma wartość 1" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@MWL: zależy mi na poznaniu php z tego względu, że pracuję jako grafik/webmaster/frontend developer czy jak tam mi na drzwiach napiszą (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do pełni szczęścia brakuje mi umiejętności programowania. Wybór padł na php jako najpopularniejszy język skryptowy. Te trzy rzeczy: xhtml, css, php umożliwią mi samodzielne pisanie aplikacji webowych, a nie tylko kodowanie statycznych stron internetowych. Wydaje mi się, że w tej sytuacji php jest najlepszym językiem dla mnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:47 |