![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Będę sklecał prezentację na koło naukowe, pod wpływem pewnych wydarzeń nóż mi się w kieszeni otworzył i doszło do wyboru tematu poświęconego przyczynom, dla których ciężko jest firmom zrekrutować dobrego programistę i poszukiwania ciągną się tygodniami.
Oczywiście ten wniosek jest na podstawie moich doświadczeń oraz rozmów z osobami, dla których to dzień powszedni. Mam do Was, bardziej doświadczonych ode mnie, pytanie - jakich kompetencji brakuje kandydatom na programistów PHP? Typu frameworki, jakieś konkretne biblioteki, znajomość technologii, czy inne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak masz 1 00 000 zł to nie otwierasz za to nowe linie lotnicze, bo po prostu nie stać Cię. Jeśli nie stać Cię na inwestycje w biznes to się za niego nie bierzesz ;-) Ja jestem tylko czarnym robolem (IMG:style_emoticons/default/ph34r.gif) Cytat Całe gałęzie gospodarki opierają się na długoterminowym zysku (i to ogromnym zysku) - kredyty, leasingi, wynajem, budownictwo, itd.. dlaczego w IT w Polsce tak być nie może? Bo są krótkowzroczni - nie potrafią przewidzieć niczego, liczy się tylko jest lub nie, co z tego że 9 miechów jest przeznaczone na projekt 3 na spisanie specyfikacji i naprawdę wykonanie dobrego porduktu skoro można zacząć bez niczego i po 3 miechach mieć coś co będzie się poprawiać przez następne 12 ? :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:55 |