Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php][html] wymuszenie na przeglądarce pobierania zamiast otwierania pliku, jak wymusić na przeglądarce pobieranie zamiast otwierania pliku
mpps

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
czy istnieje sposób na wymuszenie na przeglądarce(kach) (Opera, FF, IE) pobrania pliku, zamiast jego otwierania?
Np.: Jest sobie plik: 'http://strona.pl/plik.txt', który każda przeglądarka otworzy bez żadnego problemu.
Jak ją zmusić, aby pokazała okno pobierania swojego wbudowanego downloadera zamiast otwierania tego pliku?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

mpps... Wiesz dlaczego reguła o wyszukiwarce istnieje? A wiesz dlaczego potem zamiast 100 różnych tematów jest ich kilka tysięcy podobnych? Potem zadaj sobie pytanie, czy lubisz grzebać w śmietniku. Nie? My też nie lubimy. Wystarczy że zobaczysz ile tematów nie doczekało sie odpowiedzi a ile ma kłódkę za właśnie takie podejście jak u Ciebie.

I tak lekko potraktowano temat. Ostrzejsza osoba wśród modów mogła by go zamknąć zanim byś się doczekał odpowiedzi.
I nie. To nie byłaby złośliwość, tylko konsekwentne trzymanie regulaminu. To co napisała Daiquiri o milionie razy nie było ani złośliwością ani przejawem złego humoru. To było zwykłe uprzedzenie faktów.

Jakoś ja także mam nieraz pytania i zagwózdki podczas pisania kodu, a nie lecę na forum z tym od razu. Ba... Kilka godzin temu miałem problem z tinymce + tinybrowser, która to para mimo ustawienia prawidłowo wszystkiego nie potrafiła uploadować plików na serwer sypiąc 403. Jakoś sam znalazłem rozwiązanie grzebiąc w necie i przeglądając fora oraz grupy dyskusyjne, aż trafiłem na wpis o dodatkowych modyfikacjach htaccess dla tinybrowsera, który to post okazał się strzałem w 10. Jak się okazało wystarczyło wpisać do google: tinybrowser 403, ale zanim do tego etapu dotarłem spędziłem dobre naście minut wykluczając wszelkie inne możliwe powody błędów.

A co do "złego podania słów dla wyszukiwarki" to chyba sobie jaja robisz. Ja wpisałem: wymuszenie pobierania i od razu znalazło właściwe tematy. W tym także ten. Także dla mnie to co napisałeś jest zwyczajnym wykrętem, który ma usprawiedliwiać lenistwo. A za lenistwo już niejeden temat zamknąłem i niejeden jeszcze zamknę. Spodziewałem się, że jako osoba pisząca coś w php i mająca już ponad 200 postów, masz na tyle oleju w głowie by wiedzieć do czego służy google i kiedy go używać.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 26.12.2025 - 18:46