![]() |
![]() |
-dark_lion- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam takie pytanie czy jest możliwe aby ustawić danemu newsowi czas jego wygaśnięcia? załóżmy ze dodałem w poniedziałek tekst na stronę główna i chciałbym żeby zniknęła po 2 dniach od czasu jego nadania.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
@vokiel: Celna uwaga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Temat jak widzisz nie jest o różnicy czasu między datami, ale o podejściu jak problem wygasania postów ugryźć w aplikacji. mamy z vokielem inne podejście do tematu nieco, ale podchodzimy do niego od strony najbardziej ogólnej (jak można określić czy post powinien być wyświetlony - analiza przypadków) do szczegółowej (zapytania po stronie bazy - konkretne implementacja i kod). Nie skupiliśmy się tylko na tym jak jeden z aspektów można rozwiązać, ale podaliśmy szerszy wachlarz możliwych podejść. Ty dałeś jedną funkcję i uważasz, że rozwiązałeś CAŁY problem. Na dodatek bez żadnego uzasadnienia uważasz, że jest ono najwydajniejsze/najlepsze.
Ilość kodu jest wyznacznikiem programisty? Wytłumacz komuś co TU zrobiłeś. Bo jest to tak zapisane, że osoba widząca to pierwszy raz i niezbyt kumająca PHP zgłupieje. Ja patrząc pierwszy raz na to przecierałem oczy dlaczego w wywołaniu elementu tablicy obliczającego sobie dodatkowo indeks jest operator logiczny AND. Takie coś "z marszu" oznacza się komentarzem, bo za kilka tygodni sam nie będziesz rozumiał co tu zrobiłeś. Optymalizacji pokroju przestępny($r) na samym początku kodu nie uświadczysz, choć w pętlach są one wywoływane wielokrotnie. Jak więc widzisz nawet Twój "zajebisty" kod bym jeszcze bez problemu optymalizował, a i tak raczej mojego byś nie dogonił. Jaki wywodzę wniosek z tego? Napisałeś kod, którego sam do pewnego stopnia nie rozumiesz. Ja widząc go po raz pierwszy od razu widzę gdzie go jeszcze można poprawiać, choć nie ja go napisałem. Zachwycasz się więc czymś nadmiernie, a na dodatek kompletnie bez powodu. A tłumaczę, bo jednak nie jestem tu modem tylko by dawać warny, ale i początkujących czegoś nauczyć. A taki kod nie nauczy ich niczego. Co do egzaminu to teorię mam 22 stycznia (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.10.2025 - 00:48 |