![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam problem... Zrobiłem Bazę Ośrodków Jeździeckich i chcę, aby użytkownicy mogli dodawać zdjęcia (adres do zdjęć zdalnych...) Problem jest w tym, ze jezeli beda za duze, to wszsytko sie rozsypie... Jeżeli natomiast zastosuję stałe znaczniki height i width, to zdjęcie będzie zniekształcone... Potrzebuję zastosować coś, co zmniejszy obrazek, jeśli będzie większ niż 300 x 200... Jak to zrobic ? Pozdrawiam Patryk (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/co_jest.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2004 Skąd: Ziemia Giżycka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja proponuję prostszy sposób:
[php:1:0fc45e7d30]<?php $img = imagecreatefromjpeg($url); $x = imagesx($img)/100;//docelowa maksymalna szerokosc $y = imagesy($img)/100;//docelowa maksymalna wysokosc if($x<=$y) { $x=imagesx($img)/$y; $y=imagesy($img)/$y; } else { $x=imagesx($img)/$x; $y=imagesy($img)/$x; } $imgMini = imagecreate(abs($x),abs($y)); $img = imagecopyresized($imgMini,$img,0,0,0,0,abs($x),abs($y),imagesx($img),imagesy($im )); ?>[/php:1:0fc45e7d30] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 18:51 |